Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Mimar Sinan Ortaokulu

Telefon : 04325021555
Belgegeçer :
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://vanmimarsinanortaokulu.meb.k12.tr
Adres : YALI MAH. MİMAR SİNAN SK. MIMAR SINAN ILK VE ORTAOKULU BLOK NO 6 İPEKYOLU / VAN
VİZYON : MİMAR SİNAN ORTAOKULU AİLESİ OLARAK VİZYONUMUZ: . Sevgi saygı ve hoşgörü ortak değerlerini öğrencilerimize aşılamak; . Kendine güvenen, idealleri ve bu idealleri gerçekleştirme istekleri olan bireyler yetiştirmek; . Kendine, ailesine, toplumuna faydalı, hak ve özgürlüklere saygı duyan bireyler yetiştirmek; . Veli-öğretmen işbirliği içerisinde kendine güvenen, haklarını savunabilen öğrenciler yetiştirmek; . Teknolojinin getirilerini öğretimde kullanarak öğrencilere verimli okul ortamı yaratabilmek; . Yeniliğe, gelişime açık, yaratıcı bireyler yetiştirmek;
MİSYON : MİMAR SİNAN ORTAOKULU AİLESİ OLARAK MİSYONUMUZ:  Atatürk İlke ve İnkılâplarına, Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı,  Türk Milletinin millî, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan,  Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen,  Sorumluluklarını bilen ve yerine getiren,  İnsan haklarına saygılı, haklarını bilen ve koruyan,  Hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip,  Bireysel yeteneklerini ve öğrenme stillerini dikkate alarak öğrenen, bilgili, becerili ve özgüvenli olan,  Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışı kazanan bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2021-2022 Eğitim öğretim yılında 1 öğrencimiz Fen Lisesi´ni, 5 öğrencimiz sınavla öğrenci alan Anadolu Liselerini kazanmıştır.

Öğretmen :33
Öğrenci :591
Derslik :18
Kütüphane Kitap Sayısı :2100
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
Saatler : 07:00
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis :
Ulaşım : Merkezden servis ile ulaşılabilmektedir.
Yerleşim Yeri : İskele Caddesi Yalı Mahallesi Mimar Sinan Sokak Dış Kapı No:6 İpekyolu/VAN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Merkeze yaklaşık 5 Km uzaklıkta bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :